Újabb kézikonzol van születőben

A GCW Zero a szokásosnak mondható Android helyett inkább Linuxot használ.

Újabb kézikonzol érkezhet a jövőben. Erre a piacra egyre többen figyelnek fel, noha a siker abszolút nem garantált. A GCW Zero azonban nem foglalkozik az elemzők véleményével, így készül a saját készikonzoljuk, mely azért a legtöbb általánosabb megoldástól eltér. Az újdonság ugyanis inkább a retro vonalat szeretné meglovagolni, így a készülő terméken a szokásosnak mondható Android helyett inkább Linux operációs rendszer lesz, azon belül is egy OpenDingux disztribúció. Természetesen a felhasználói felület a masinához lesz szabva, illetve elérhetők lesznek a retro játékok futtatásához szükséges emulátorok.

 

A 3,5 colos, 320x240 pixeles kijelzőt használó termékben egy Ingenic JZ4770 SoC dolgozik. A lapkáról korábban már írtunk, így kiderült róla, hogy a MIPS32 architektúrára épülő, XBurst nevű processzormagja 1 GHz-es órajelen képes üzemelni, és a fogyasztása nem több 250 mW-nál, ami nagyon kedvező érték. Az integrált grafikus mag esetében korábban csak annyit lehetett tudni, hogy támogatja az OpenGL ES 2.0-t, de mára a származása is ismert. Az Ingenic ugyanis a Vivante GC860-as IGP-jét licencelte, melynek ScalarMorphic architektúrára épülő unified shader processzorai 444 MHz-es órajelen üzemelnek. A teljes IGP 100 mW alatti energiaigénnyel rendelkezik, a videók feldolgozásáért felelős motor pedig kezeli az Full HD felbontású tartalmak dekódolását. Ez fontos lehet, mivel a masinán lesz egy mini HDMI 1.3-as kimenet is.

 

Teljes cikk: prohardver.hu 


Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Laja X képe
Adminok
Teszterek
Forditok

Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2006-07-12
Skill: #####

Akkor ezt ledumáltuk..
Tájékoztass majd a fejleményekről pls..
OFF:
3DS-re tudok kölcsön adni szoftot, ha kell. Eye-wink

_____________________________________________________

X360 Slim-Fat és Egyéb konzol okosítás Tolna Megyében Eye-wink

Samurai Spirits! >:)

Válasz erre: korni, 2013, január 23 - 13:44
korni képe
Adminok
Hozzászólások: 2678
Csatlakozott: 2012-05-24
Skill: #####

Tegnap még az Archos gamepaddal kapcsolatban is kutakodtam. A számomra legnagyobb hibáját - a szűkös akkumulátor kapacitást - szépen lehet orvosolni egy kis házi barkáccsal egybekötött akkucserével, amivel akár 6 órát is bír egy huzamban. Smiling
Ráadásul már meg is root-olták és a többszörös gombnyomkodásból fakadó bug-ot is orvosolták. Az sem utolsó, hogy az EU-ból is be lehet szerezni, így vámmentes is lehet, míg a GCW ha jól tudom Amcsiból jön, aminél nehéz elkerülni a vámot, kivéve ha sikerül ráiratni, hogy ajándék. Smiling
A legnagyobb félelmem tényleg csak az, hogy réteg masina lesz a hardverarchitektúra és az egyedi linux miatt, ami végül rá is nyomja a bélyegét az emulátorok fejlesztésére és annak minőségére. (Lásd. Caanoo, Open Pandora)
Szerintem én is kivárok, úgy is van itthon 3DS és még ahhoz sincs játék, csak plusz akkumulátor. Laughing out loud
____________________________________________________
Idea Szabályzat, GY.I.K. Idea Olvasd, használd, alkalmazd
X360 flash, RGH Mosonmagyaróváron és Győrben

Válasz erre: Laja X, 2013, január 23 - 10:51
Laja X képe
Adminok
Teszterek
Forditok

Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2006-07-12
Skill: #####

Ezen én is elgondolkoztam...
Mivel az SNK Neo-Geo Gold X kiadása POFÁTLANUL drága...
És a kézi konzolon kívül xart sem ér. Potom 72.000 Hufért postával együtt.
Ha teljesen lekristályosodtak a cucc felől a dolgok, és rendben lesz, a retró miatt benevezek.
Főleg hogy most PS Vitán is Tekken 2 pörög a legtöbbet.. Laughing out loud

_____________________________________________________

X360 Slim-Fat és Egyéb konzol okosítás Tolna Megyében Eye-wink

Samurai Spirits! >:)

Válasz erre: korni, 2013, január 22 - 21:05
korni képe
Adminok
Hozzászólások: 2678
Csatlakozott: 2012-05-24
Skill: #####

A kickstarteren már elérték a 130 ezer dolláros határt, ami a sorozatgyártáshoz kellett. A fejlesztőknek erre ugyanis már nem volt zsetonjuk. Jövő héten én is benevezek egyre. (Ha 155 dodót adományozol, akkor utánad vágnak egyet. Ebből 20$ a postaköltség.)
A kis aranyoskáról nagyon sok videó van fenn youtube-on. A legtöbb emulator még csak bétában létezik hozzá, igényelnek némi finomítást, de PSX-ig bezárólag jól működik. N64 emulátornál nagyon óvatosan fogalmaztak, nagyon tapasztalt fejlesztőket keresnek hozzá. (Lehet nem lesz belőle semmi.)
Azért kíváncsi vagyok, hogy a GPU részéből mit tudnak kihozni, mert anno a Caanoo is itt bukott meg. Az OPENGL egyszerűen ramatyul muzsikált a GPU részén és senki nem használta, az emulátorok szoftverből oldottak meg mindent, nem volt hardveres gyorsítás.
A HDMI/AV kimenetről sincs még biztos bejelentés a fejlesztők részéről. Ám valószínűleg a komolyan gondolják a dolgot, mert 175 ezer dolláros határnál már HDMI kábel is jár hozzá.
Az akku is jónak mondható, 6-10 órát bír nyúzástól függően.
Sokáig gondolkodtam ez és a Archos gamepad között. Utóbbi nagyon rosszul teljesít akkumulátor kapacitás terén. Ráadásul ezt nem kínaiak tervezték.
___________________________________________________
Idea Szabályzat, GY.I.K. Idea Olvasd, használd, alkalmazd!
X360 flash, RGH Mosonmagyaróváron és Győrben

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.