PS4 Day One tapasztalatok

PS4 Day One tapasztalatok

Sziasztok. Ígértem Nektek egy beszámolót a premier napi PS4 vételemről. Terveztem egy kicsomagolós videót is, de ebbe az élet beleszólt. Ezért elnézést. Jelen írásomban az elő/első tapasztalatokra támaszkodom, és igyekszem tárgyilagos és pártatlan maradni.

E3 - Sony PS4 konzol élménybeszámoló.

Akkor itt a Sony E3 konferenciáról is az élménybeszámoló...
A show előtt ment egy élő stream a helyszínről, elvárásokról reményekről, és a jelen dolgokról. Jó felvezetés volt, hangulatos.
Maga a PS család szintén a jelen gépekkel indult: PS3 és PSVita még idén megjelenő játékait sorolták fel. Erről nem akarok részletesen beszélni..

A PlayStation 4 csak egy konzol lesz

A Sony ügyvezetője kijelentette, hogy a PlayStation 4 különbözni fog az Xbox One-tól abban, hogy nem akar mindent helyettesítő médiaközpont lenni. Hirai Kazuo hisz abban, hogy elsősorban a gamereket kell elcsábítani, ez az alapvető piaca a PlayStationnek, ők lesznek a platform fő támogatói.

Ugyanakkor azt Hirai is elismerte, hogy a PS4-nek is lesznek olyan funkciói, amelyek nem a játékhoz kapcsolódnak, de a cég nem ezekkel próbálja majd eladni az ősszel a boltokba kerülő konzolt. A kiegészítő alkalmazásokat csak azután fogják kiadni, miután a PS4 megvetette a lábát, mint játékkonzol.

Az Xbox One-t egy hete mutatta be a Microsoft, a konzolt telepakolta olyan funkciókkal és szolgáltatásokkal, amelyeknek semmi közük a játékokhoz – ami arra utal, hogy a gép a játékosoknál tágabb közönségett szeretne megszólítani.

Teljes cikk: index.hu

A Sony beszélt a PlayStation 4 hardveréről

A GDC-n az eddigi adatok mellett több apróbb részlet is kiderült.

A Sony nagyjából egy hónappal korábban mutatta meg a világnak a készülő PlayStation 4-et, amiről a specifikációk ugyan részletesek voltak, de így is rengeteg kérdés maradt, hiszen szimplán a feldolgozók számára nem lehet egy lapkát jellemezni. Az idei GDC-n a Sony pont ezért tartott egy előadást, ahova meghívták a konzolba szerelt APU-t tervező AMD-t, hogy vázolják fel a hardverük képességeit. Ahogy arra számítani lehetett minden részletre kiterjedő leírás nem született, de többet lehet tudni, mint egy hónapja.

A fentebb linkelt cikkünkben leírtuk, hogy az APU-ban nyolc darab Jaguar kódnevű processzormag dolgozik 18 darab CU-val rendelkező GCN architektúrára épülő IGP mellett, és az összes feldolgozó teljesen koherens, 8 GB-os GDDR5 szabványú, 256 bites szélességű busszal elérhető rendszermemóriát oszt meg, továbbá egységes címtérbe dolgoznak. Ezeket a GDC-n is megerősítette a Sony. A processzormagokra kevés figyelmet fordítottak, ami főleg azért alakult így, mert a japán cég tulajdonképpen nem kért módosítást az AMD-től, így változtatások nélkül veszik át a vállalat ultramobil eszközökbe szánt fejlesztését. Ennek megfelelően a nyolc Jaguar mag két nagyobb részre lett osztva, így négy-négy CPU-magot használó, úgynevezett processzortömbként került beépítésre. Ezek a tömbök négy különálló processzormaggal rendelkeznek, amelyek megosztják egymással a 2 MB-os L2 gyorsítótárat. A Sony szerint a Jaguar magok rendkívül kézenfekvő megoldások, mivel a lapkán csak kis helyet igényelnek, illetve a fogyasztásuk is nagyon alacsony, de ehhez mérten a teljesítményük viszonylag magas. Alapvetően ez a választás egy koncepcionális döntés volt, ugyanis az integrált grafikus vezérlő mellé helytakarékos és alacsony fogyasztású processzormagok kellettek.

Teljes cikk: Prohardver.Hu 

Két hét múlva bemutatják a Playstation 4-et

Megmutatjuk a Playstation jövőjét – áll abban a rövid videóüzenetben, amit a Sony egy február 20-án esedékes sajtókonferencia meghívójaként tett ki a netre. Bár az eseményről semmi konkrétumot nem árult el a japán cég, a Verge és a Wall Street Journal értesülései szerint a következő generációs Playstation játékkonzol bemutatójáról van szó, amit évek óta várnak a videojátékok rajongói, és ami a cég belső köreiből származó névtelen információk szerint hatalmas meglepetésekkel fog sokkolni.

Teljes cikk és videó: Index.Hu 

PS3 Tools Collection v2.0.60

Megjelent a PS3 Tools Collection újabb verziója, egy windowsos program gyűjtemény, mely több mint 22 különböző felhasználói programot gyűjt magába, többek közt: Bruteforce Save Data, mmRAS, PKG ContentID, ps3gen patcher, PS3 Game Integrity, PARAM.SFO editor, PS3 File Splitter, PS3RIP, PS3_DISC.SFB edit, PS3 PSARC GUI, BruteForce/SCETool Decrypter, PS3 Cheats Editor, PS3 Game Integrity, mmTM_GUI, Create PS3_EXTRA, TXT to Links.xml, PS3 NET Server GUI, PS3 Keys, netmon és renam.

A zip tömörítvény tartalmazza az önkicsomagolós RAR pakkot. Megjegyzés: a programok futtatásához elengedhetetlen a VB5 runtime megléte. (visual basic 5 runtime dlls)

Letöltés: EurAsia.Nu 

PS Vita kiadás: ARK eCFW az UNO exploithoz

[source: wololo.net ] A PRO Team (azaz a PRO csapat, akik a PRO Custom Firmware mögött állnak és napjaink legsikeresebb szoftvere ez), kiadtak egy PSP CFW-t a PS VITA konzolhoz, amelyen UNO Exploit van.

A kódneve ARK. Amennyiben UNO Exploitot használsz, az ARK egy másik lehetőség, egy alternatívát szolgáltat a Total_Noob’s CEF helyett.

Teljes részletesség itt olvasható a képességeiről, telepítésről, stb: EurAsia.Nu


PS4 bejelentés már májusban?

Úgy tűnik, a Sony sem szeretne lemaradni a Microsoft mögött, sőt... lehet be is előzi a 'nagy bejelentéssel'!

A Sony Home Entertainment elnök-vezérigazgatója, Hiroshi Sakamoto sejtelmes kijelentéséből arra következtetünk, hogy a júniusi E3 Expo előtt, már akár májusban sor kerülhet a következő generációs PlayStation leleplezésére.

A chile-i hírmagazin, az El Mercurio On-Line még a CES előtt érdeklődött, hogy a Sony tervez-e új konzolbejelentést a Las Vegas-i eseményen, melyre Sakamoto így felelt:

"Ez még egy nagy titok, de a barátaink a Sony Playstationnél már készen állnak. Most csak annyit mondhatok, hogy jelen pillanatban a júniusi E3-ra fókuszálunk… Erre a bejelentésre akkor, vagy előtte, májusban kerül majd sor."

Forrás: DemonicPlayer.Hu


Így harcol a Sony a használt játékok ellen?

Rendkívül érdekes szabadalomra bukkant nemrég a NeoGAF egyik figyelmes fórumozója: a Sony egy olyan megoldást védetett le, amely nagy szerepet játszhat a használtjáték-piac visszaszorításában.

Lényegében arról van szó, hogy a játékokon lévő RFID címkék képesek lennének megjegyezni, hogy korábban csatolva lettek-e már egy konzolhoz vagy felhasználói fiókhoz, így csak akkor lehetne aktiválni egy játékot, ha az valóban az első tulajé.

Teljes cikk: Gamer365.hu

Nyugdíjba küldik a Playstation 2-t

Mintegy százötvenmillió darab legyártása után a Sony nyugdíjba küldi tizenhárom éve megjelent játékgépét, a Playstation 2-t. Iparági pletykák szerint a japán cég ezzel a lépéssel már a PS4 megjelenése előtt ágyaz meg.

Bár a Playstationnek már 2006 óta elérhető harmadik generációs utódja, a PS2 gyártása a mai napig folyt. A tévéhez kapcsolható konzol ugyanis kedvező ára miatt még rendkívül népszerű világszerte. Meglepő módon a PS3 megjelenésének első évében még az akkor nagyon sokba kerülő utódjánál is több darabot adott el a gyártó a második generációból.

Forrás: [origo]

Teljes cikk: Origo.Hu 


Tartalom átvétel