JXD S7800B konzol tablet (Android)

No mélyen tisztelt mindenki.
Végső konklúzió a JXB S7800B konzoltabletről.

Először is a hardver.
IPS LCD panel: nagyon szép, nekem nagyon tetszik. PSV-hez képest is megállja a helyét, és ráadásnak ahhoz képest a 7 col NAGY..
Betekintési szögre panasz nem lehet, mindenhonnan tökéletesen látod.

Decemberben érkezik a szuperkonzol

Nem csak a legújabb Xbox és Playstation miatt várhatják a játékőrültek a karácsonyi időszakot. Egy kiegészítőgyártó bejelentette, hogy négy retrógépet egyesítő szuperkonzolt dob piacra karácsony előtt.

Egy csomagban is meg lehet vásárolni egy rakás retrókonzolt december elejétől. Az utángyártott kontrollereket és egyéb játékkiegészítőket gyártó Hyperkin nevű cég olyan gépet ad ki, ami egyaránt képes futtatni a Super Nintendo és a Sega Megadrive játékokat is. A Retron 5 nevű gép amerikai ára 99 dollár (körülbelül 22 ezer forint) lesz, ami nagyon jutányos ahhoz képest, hogy a régi játékgépek jellemzően 10-15 ezer forintba kerülnek.

Teljes cikk: Origo.Hu 


Nyáron kerül a boltokba az androidos konzol

Nyár közepén kerülhet az amerikai boltokba az Ouya nevű új játékkonzol. Az olcsó, csupán 99 dollárba kerülő androidos miniszámítógép két nagyáruházban és egy játékboltban is kapható lesz.

Minden idők egyik legolcsóbb játékgépe lesz a júniusban piacra kerülő Ouya konzol. A készüléket alig 22 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet majd megvenni két amerikai elektronikai áruházban, egy játékbolt láncnál és az Amazonon. Aki ezt sem akarja kivárni, az az Ouya.tv oldalon már most is előrendelheti a játékgépet.

Forrás: Ouya.tv

Teljes cikk: Origo.Hu 


Újabb kézikonzol van születőben

A GCW Zero a szokásosnak mondható Android helyett inkább Linuxot használ.

Újabb kézikonzol érkezhet a jövőben. Erre a piacra egyre többen figyelnek fel, noha a siker abszolút nem garantált. A GCW Zero azonban nem foglalkozik az elemzők véleményével, így készül a saját készikonzoljuk, mely azért a legtöbb általánosabb megoldástól eltér. Az újdonság ugyanis inkább a retro vonalat szeretné meglovagolni, így a készülő terméken a szokásosnak mondható Android helyett inkább Linux operációs rendszer lesz, azon belül is egy OpenDingux disztribúció. Természetesen a felhasználói felület a masinához lesz szabva, illetve elérhetők lesznek a retro játékok futtatásához szükséges emulátorok.

 

A 3,5 colos, 320x240 pixeles kijelzőt használó termékben egy Ingenic JZ4770 SoC dolgozik. A lapkáról korábban már írtunk, így kiderült róla, hogy a MIPS32 architektúrára épülő, XBurst nevű processzormagja 1 GHz-es órajelen képes üzemelni, és a fogyasztása nem több 250 mW-nál, ami nagyon kedvező érték. Az integrált grafikus mag esetében korábban csak annyit lehetett tudni, hogy támogatja az OpenGL ES 2.0-t, de mára a származása is ismert. Az Ingenic ugyanis a Vivante GC860-as IGP-jét licencelte, melynek ScalarMorphic architektúrára épülő unified shader processzorai 444 MHz-es órajelen üzemelnek. A teljes IGP 100 mW alatti energiaigénnyel rendelkezik, a videók feldolgozásáért felelős motor pedig kezeli az Full HD felbontású tartalmak dekódolását. Ez fontos lehet, mivel a masinán lesz egy mini HDMI 1.3-as kimenet is.

 

Teljes cikk: prohardver.hu 


PPSSPP 0.5

Megjelent a PPSSPP - portable PSP emulator - 0.5-ös kiadása. A PPSSPP egy C++-ban írt PSP emulátor, amely akár egész szerény Android hardverrel (telefon, tablet) is beéri. OpenGL ES 2.0 támogatást igényel. A PPSSPP nyílt forrású projekt. Terjeszthető, használható a GPLv2 (vagy újabb) feltételei szerint. A PPSSPP kompatibilitási listája egyre bővül. A 0.5-ös verzió elérhető Android-ra, Windows-ra, Symbian-ra. Részletek a projekt weboldalán.

Forrás: Hup.Hu


Nvidia Project Shield bejelentés

A CES (Consumer Electric Show) jellemzően nem az a terep, ahonnan hatalmas, videojátékos területet érintő bejelentéseket várunk, azonban az nVidia pontosan ezt az alkalmat találta megfelelőnek arra, hogy bemutassa a Project Shield nevezető handheld konzolját.

A Shieldet a cég legfrissebb, Tegra4 processzora fogja hajtani, mely a bejelentés szerint képes "konzol minőségű játékok" futtatására, miközben a "mobilos élményeket" is biztosítja. (Lefordítjuk: relatíve alacsony áramfelvétel mellett lesz bika erős a chip.) Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a processzor elvileg képes HDMI-n keresztül akár 4K-s felbontású képek megjelenítésére.

Teljes cikk: Gamer365.Hu


Zseniális kihívót kap az Xbox

Megerősítette a pletykákat a legnagyobb digitális játékboltot üzemeltető Valve Software. A cég egy linuxos játékkonzol piacra dobására készül, és arról is sarkos véleménye van, hogyan fogunk játszani a jövőben.

Piston, azaz dugattyú névre fog hallgatni a Valve (magyarul szelep) játékcég készülő linuxos konzolja. Az eszközben várhatóan több lesz, mint egy rossz szóvicc: a tévére kötve futtani fogja a cég Source motorját használó játékokat, és ha elterjed megindíthatja a stagnáló linuxos játékpiacot. A terjeszkedést előre jelezte az is, hogy a cég vezetője korábban rendkívül negatívan nyilatkozott a Windows 8-ról.

Magát a konzolt várhatóan nem a Valve fogja megtervezni, hanem valamelyik hardvergyártásban jártas partnere. A céget már hírbe is hozták az Xi3 nevű céggel, amely apró, Rubik-kockánál alig nagyobb PC-ket gyárt. A Piston kódnevű gép a pletykák szerint az X7A nevű kisgépen fog alapulni, ami mérete ellenére teljes értékű processzort, 4-8 gigabájt memóriát és komoly videokártyát is tartalmaz.

Teljes cikk: Origo.Hu

ODE PSX-hez és Dreamcast-hez

Az admin banda tagjai között vannak lelkes retro gamerek és szerintünk a fórum tagjai között is akadnak, így mindenképpen említést érdekel a következő két kütyü.
Mindkettő egy hardveres emulator, mely a méltán sikeres Playstation (PSX, PS1) és a SEGA utolsó konzoljának, a Dreamcast-nek hivatott kiváltani az optikai egységét SD kártya használatával. (Ezek az angolul csak Optical Disc Emulator-ként ismert eszközök, pl. xKey.) Természetesen még mindkét projekt erősen a fejlesztési fázisban van, igaz az első prototípusok már napvilágot láttak és ígéretesnek tűnnek.

nD - olcsó, linuxos iNDie game konzol a láthatáron

Az ND Inc. Robert Pelloni vezetésével azon munkálkodik, hogy egy olcsó, nyílt, Linux-alapú játékkonzolt hozzon létre elsősorban a 6-12 éves korosztály számára. A konzol árát jelenleg valahova 10 és 20 amerikai dollár közé lövik be a fejlesztők. Az ötlet jelenleg prototípus fázisban jár, a készülék 2011 végre, de valószínűbb, hogy inkább 2012-ben kerülhet kereskedelmi forgalomba. A cél, hogy a Wii U előtt piacon legyen.

Azt tervezik, hogy nem csak helyileg, hanem wordwide értékesítik a terméket. A játékkonzolra bárki fejleszthet majd játékot. A tervek szerint nemsokára elérhető lesz az SDK. Az SDK az SDL. A játékokat egy Game Store-on keresztül lehet majd beszerezni. A fejlesztők az értékesített játékaik után realizálódó profit 90%-át megkapnák.

A gép prototípusa 2,4 inches 320x240-as LCD kijelzővel, 400MHz-es ARM processzorral rendelkezik. A végleges verzió minimum 16M-nyi, de valószínűbb, hogy 32 MB-nyi memóriával rendelkezik majd. A hálózati kapcsolatról WiFi chip gondoskodik majd. SD kártyát nem fogad a készülék, de belső tárterülete várhatóan 2GB lesz.

A készülék firmware-e Linux-alapú és teljesen nyílt forrású.

Teljes cikk: hup.hu

Videó: youtube.com


Új kézikonzolokkal jelentkezik a Genius

A Heeha 400 60 darab játékkal szórakoztatja majd a vásárlót, míg a 700-as verzió újszerű játékélményt kínál.

A Genius még 2009 őszén jelentette be az első két, Heeha termékcsaládba tartozó kézikonzolt. Most érkezik a Heeha 400 és a 700 jelzéssel ellátott modellek, amelyek az összes eddigi megoldásnál több játékot, vagy esetlegesen más játékélményt kínálnak.

A Heeha 400 a 16 bites processzora mellé 128 MB memóriát kapott, ami 60 játék számára biztosít helyet. A funkciókban az újdonság nem tér el az elődöktől, azaz 2,5 colos színes LCD kijelzőt használ, a játékok pedig a nyolcirányú irányzék és a két darab gomb segítségével vezérelhetők. A három AAA elemmel működő masina teljes terhelés mellett 7 órán keresztül képes üzemelni.

Teljes cikk: prohardver.hu


Tartalom átvétel